США ввели санкції проти найбільшої алмазної компанії росії та суднобудівної корпорації

США ввели санкції проти найбільшої алмазної компанії росії та суднобудівної корпорації

Укрінформ
Уряд США оголосив про запровадження санкцій проти однієї з найбільших у світі алмазовидобувних компаній «Алроса», що належить росії, а також про посилення обмежень проти російської АТ «Об’єднана суднобудівна корпорація».

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), передає Укрінформ.

«OFAC ввів санкції проти компанії «Алроса», російського державного підприємства та найбільшої у світі алмазодобувної компанії, яка також охоплює 90% російських потужностей з видобутку алмазів», - зазначається у документі.

Крім того, повідомляється, що Держдепартамент США ввів повторні санкції проти АТ «Об’єднана суднобудівна корпорація», що займається розробкою та будівництвом більшості російських військових кораблів. Санкції також вводяться проти 28 дочірніх компаній і восьми членів правління російської суднобудівної корпорації.

Читайте також: Федоров розповів про нові санкції проти рф від технологічних компаній

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 6 квітня, США запровадили новий пакет потужних санкцій проти росії, які охоплюють провідні російські банки, наближених до путіна осіб, а також передбачають заборону на нові інвестиції у рф. Це стало одним із проявів жорсткої реакції світу після появи свідчень звірств російських сил у Бучі й інших українських містах.

Крім того, 7 квітня Сполучені Штати ввели нові санкційні заходи проти трьох російських авіакомпаній - Аерофлоту, Azur Air та UTair – через порушення російською стороною правил експортного контролю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-