США ввели санкції проти Аерофлоту, Azur Air та UTair

США ввели санкції проти Аерофлоту, Azur Air та UTair

Укрінформ
Сполучені Штати ввели нові санкційні заходи проти трьох російських авіакомпаній - Аерофлоту, Azur Air та UTair – через порушення російською стороною правил експортного контролю.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, поширеному в четвер Міністерством торгівлі США, передає Укрінформ.

«Сьогодні керівник Бюро з питань промисловості й безпеки (BIS), помічник міністра з питань експорту Метью Аксельрод видав накази про відмову в експортних привілеях трьом російським авіакомпаніям – Аерофлоту, Azur Air та UTair – через тривалі порушення правил експорту»,- зазначається в повідомленні. 

При цьому вказується, що компанії Аерофлот, Utair і Azur Air чинили та продовжують чинити дії, заборонені правилами експортного контролю шляхом експлуатації своїх літаків без відповідної ліцензії. Це стосується як внутрішніх, так і міжнародних авіарейсів російських авіакомпаній, які вони здійснювали після 2 березня 2022 року.

У цьому зв’язку уточнюється, що літаки експлуатувалися для перельотів у напрямку до, а також з Китаю, Індії, Туреччини, ОАЕ, Мальдів, В’єтнаму, Таджикистану, Вірменії, Азербайджану, Узбекистану, крім того, по самій росії.

Ці обмежувальні заходи є одними з найбільш серйозних цивільних санкцій. Вони припиняють право участі російських авіакомпаній у операціях, що регламентуються Положеннями про експортне управління. Вони видаються на термін упродовж 180 днів і можуть бути поновлені.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 6 квітня, США запровадили новий пакет потужних санкцій проти росії, які охоплюють провідні російські банки, наближених до путіна осіб, а також передбачають заборону на нові інвестиції в росію. Це стало одним із проявів жорсткої реакції світу після появи свідчень звірств російських сил у Бучі й інших українських містах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-