Мінекології запевняє, що росія не зможе продати зрубаний в Україні ліс

Мінекології запевняє, що росія не зможе продати зрубаний в Україні ліс

Укрінформ
росія не зможе продати ліс, який вона планує зрубати чи вже зрубала в Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав в.о. міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець в ефірі телемарафону.

Стрілець зазначив, що наразі йому не відомо, чи є достовірною інформація про намір російських військ зрубати ліс в Україні, проте в будь-якому разі вона не зможе реалізувати цю деревину. "Навіть якщо вони якусь кількість деревини й спиляли, вони просто нікуди її не продали", – додав Стрілець.

За словами Стрільця, з 8 березня міжнародний орган сертифікації деревини – Лісова опікунська рада (Forest Stewardship Council, FSC) припинила співпрацю з росією та білоруссю. Сертифікат FSC потрібен для того, щоб експортувати деревину. Таким чином, наразі ні росія, ні білорусь не можуть легально продавати деревину в інші країни.

Читайте також: Україна може стати першою країною, якій будуть виплачені репарації за шкоду довкіллю

Він додав, що міністерство попросило Єврокомісію відслідковувати намагання загарбників обійти цю заборону і не дати росії експортувати деревину через треті країни, або за підробленими документами.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з інформацією Генерального управління розвідки Міністерства оборони України, росія планує масові вирубки українських лісів. Про це йдеться у листі міністра оборони росії шойгу «Про можливість вирубки на землях оборони», який адресований особисто президенту рф володимиру путіну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-