путін та шойгу планують вирубку та продаж українського лісу – розвідка

путін та шойгу планують вирубку та продаж українського лісу – розвідка

Документ
Укрінформ
Росія планує масові вирубки українських лісів.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Фейсбуці.

Про вирубку лісів ідеться в листі міністра оборони росії сергія шойгу "Про можливість вирубки на землях оборони, адресованому особисто президенту рф володимиру путіну.

Документ має на меті отримання дозволу на тотальну вирубку українських "лісів, дерев, чагарників і зелених насаджень". Плануються вирубки "будь-якої інтенсивності і будь-якого віку, незалежно від форми власності та категорії земель з правом використання отриманої деревини", заявляють у розвідці.

При цьому, зазначено в листі, невикористану для потреб зс рф деревину буде продано, а отримані кошти підуть на забезпечення армії агресора.

Як наголосили у ГУР Міноборони, "на сьогодні без винятку всі ліси, що опинилися на тимчасово окупованих територіях, знаходяться в зоні найвищого ризику. Тотальне вирубування зелених насаджень - це черговий страшний злочин окупантів та створення екоциду. Останній раз подібне на території України відбувалось під час фашистської окупації. Коли загарбники знищували та вивозили матеріальні та природні цінності".

Як повідомлялося, 24 лютого путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-