Більше 1,4 тисячі підприємств подали заявку на переміщення у безпечніші регіони

Більше 1,4 тисячі підприємств подали заявку на переміщення у безпечніші регіони

Інфографіка
Укрінформ
1424 підприємств подали заявки на релокацію з більш безпечні регіони України, 465 підприємств уже передані для транспортування, 178 – перевезені.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство економіки у Фейсбуці.

«Станом на 5 квітня Міністерство економіки отримало від підприємств 1424 заявки на релокацію, з них 1417 опрацьовані», - ідеться в повідомленні.

За даними Мінекономіки, загалом з початку роботи програми 178 бізнесів повністю завершили релокацію потужностей із зон бойових дій, з них 67 вже відновили роботу на нових місцях.

Крім того, для 465 підприємств знайдені обладнані майданчики і вони передані для транспортування службам “Укрзалізниці” та “Укрпошти”.

Щодо решти заявок фахівці Мінекономіки та влада на місцях зараз підбирають нові локації для розміщення.

“Більшість бізнесів, що беруть участь у програмі релокації, працюють у сфері виробництва та переробної промисловості. Це виробники харчової продукції, легкої промисловості, підприємства машинобудування. Є серед учасників програми і підприємства оптової торгівлі, які переміщують на Захід свої логістичні центри, зокрема склади з готовою продукцією”, - розповів заступник міністра економіки Ігор Дядюра.

Читайте також: Бізнес починає оговтуватися після першого шоку - Шмигаль

Також зазначається, що багато серед релокованих підприємств і IT-компаній, українські програмісти вже створили потужні кластери у Львові та на Закарпатті.

Як повідомлялося, українські підприємства, які знаходяться у зоні активних бойових дій, можуть отримати державну допомогу в переміщенні своїх потужностей до західної України. Для цього запущено програму з релокації українських виробництв за підтримки держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-