За останній місяць депозити банків зросли на 28 мільярдів гривень - Шевченко

За останній місяць депозити банків зросли на 28 мільярдів гривень - Шевченко

Укрінформ
Станом на 31 березня у банківській системі зафіксований приплив на депозити коштів фізичних і юридичних осіб (у всіх валютах) в еквіваленті 28 мільярдів гривень.

Про це голова Національного банку Кирило Шевченко сказав в інтерв’ю міжнародній організації Toronto Centre, що є на сайті НБУ, передає Укрінформ.

«Станом на 31 березня ми бачимо еквівалент 28 мільярдів гривень припливу на депозити фізичних та юридичних осіб (у всіх валютах, курс був фіксований), порівняно з рівнем депозитів 24 лютого, коли почалася війна», - повідомив Шевченко.

За його словами, наразі банківська система в цілому функціонує стабільно. Усі платежі здійснюються в звичайному режимі.

«Українські банки залишаються підключеними до системи електронних платежів Нацбанку SEP та обробляють платежі клієнтів так само гладко, як і до війни. Ми намагаємося якнайкраще подбати про те, щоб банківська система залишалася функціональною, незалежно від місцезнаходження. У районах України, де не ведуться бойові дії, відкриті майже всі відділення банків. Деякі відділення обслуговують клієнтів навіть у зонах бойових дій. Безготівкові розрахунки здійснюються без обмежень», - зазначив Шевченко.

Також у разі потреби банки мають доступ до численних інструментів НБУ для підвищення ліквідності, таких як бланкові кредити рефінансування, які були запущені у перший день війни 24 лютого.

«У той же час попит на таке рефінансування наразі є невисоким. Це є ознакою того, що у банків немає необхідності у додатковій ліквідності, хоча й триває повномасштабна війна», - акцентував голова НБУ.

Читайте також: НБУ підтримує рівень ліквідності банківської системи в умовах війни

Як повідомлялося, раніше голова Національного банку України Кирило Шевченко звернувся до центробанків Канади, Японії, Великої Британії, США, Швейцарії та Європейського центрального банку із закликом переглянути та розірвати кореспондентські відносини з усіма банками росії і білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-