Австрія й далі платитиме «Газпрому» в євро

Австрія й далі платитиме «Газпрому» в євро

Укрінформ
Австрійська сторона продовжує платити "Газпрому" за поставлений газ в євро, а не в рублях, як цього вимагав путін.

Як передає Укрінформ, про це заявила у п’ятницю федеральний міністр Австрії з питань захисту клімату, навколишнього середовища, енергетики, транспорту, інновацій і технологій Леоноре Гевесслер.

"Наразі ситуація така, що платежі й далі можуть проводитися в євро, тому що долучився один банк ", - заявила Гевесслер.

Водночас вона додала, що Австрія готується до будь-якого розвитку ситуації, включено з припиненням поставок газу з Росії.

Згідно з австрійською компанією-менеджером газотранспортних систем AGGM, станом на 1 квітня "потік газу у напрямку всіх ринків Австрії, включаючи імпорт через Україну, відбувається без перерв".

Як повідомляє австрійське інформагентство APA, раніше російська сторона заявляла, що "західним країнам, таким як Німеччина та Австрія, з 1 квітня треба було відкрити рахунки в "Газпромбанку", щоб продовжувати отримувати газ".

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня володимир путін підписав указ, який регулює торгівлю газом з "недружніми" країнами тільки за російські рублі. За словами путіна, для оплати газу західні країни мають відкрити рублеві рахунки в російських банках. Відмову покупців газу з "недружніх" країн оплачувати їх у рублях росія вважатиме порушенням контрактів.

Міністри енергетики країн G7 відкинули вимогу президента росії про те, щоб "недружні" країни платили за російський газ рублями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-