Рада ухвалила закон про запобігання загрозам національній безпеці України у сфері економіки

Рада ухвалила закон про запобігання загрозам національній безпеці України у сфері економіки

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення моніторингу потенційних загроз національній безпеці України у сфері економіки.

За відповідний законопроєкт № 7176 у другому читанні проголосували 286 народних депутатів, повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Верховної Ради.

Метою документа є попередження загроз національній безпеці України у сфері економіки, запобігання впливу потенційних загроз на діяльність державних підприємств, товариств та банків в умовах повномасштабної агресивної війни.

Закон зобов'язав суб’єктів управління державними унітарними підприємствами та господарськими товариствами з понад 50% державної власності здійснювати моніторинг наявних або потенційних загроз нацбезпеці України, а у випадку виявлення - вживати заходів для нейтралізації впливу загроз на діяльність підприємств або товариств.

Це також стосується суб’єктів управління державних банків. У випадку прийняття рішення про визначення відповідних заходів такі особи зобов’язані невідкладно (але не пізніше 48 годин) прибути за адресою місцезнаходження такого банку для виконання повноважень.

Порушення керівником, заступниками, членами колегіального виконавчого органу, членами наглядової ради, іншими посадовими особами державного унітарного підприємства чи господарського товариства є підставою для дострокового припинення повноважень (звільнення) таких осіб або розірвання з ними контракту (цивільно-правового договору).

Як повідомлялось, Верховна Рада планує підвищити на 50% податки для міжнародних компаній, які не захотіли йти з російського ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-