Уряд компенсує збитки власникам та операторам морських і річкових перевезень

Уряд компенсує збитки власникам та операторам морських і річкових перевезень

Укрінформ
Уряд розпорядився передбачити компенсацію з резервного фонду державного бюджету для деяких категорій власників та/або операторів морських і річкових перевезень в акваторії Дунайського регіону.

Про це йдеться в розпорядженні Кабінету Міністрів України №255-р «Деякі питання гарантування безпеки судноплавства в акваторії українських портів у Дунайському регіоні та перевезень залізничним транспортом», передає Укрінформ.

Згідно з розпорядженням, відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок збройної агресії рф проти України та воєнних дій на території України, та у разі відмови страхувальниками у наданні страхового покриття на такі ризики, буде надано фрахтувальникам, операторам та/або власникам морських суден та суден внутрішнього плавання, що ходять під прапором України та під прапорами іноземних держав, — у разі перебування таких суден в акваторії українських портів у Дунайському регіоні.

Окремо зазначається, що компенсація надаватиметься і власникам та/або операторам рухомого складу, допущеного до обороту залізницями на колії 1435 міліметрів, − у разі перебування такого рухомого складу на території України.

Як повідомлялося, через російську військову агресію тільки у п'яти портах України частково здійснюється обробка наявного у причалів флоту та відвантаження вантажів залізницею та автотранспортом. Мінагрополітики працює над питанням налагодження поставок агропродовольчої продукції з України через румунський порт Констанца.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-