Україна шукає альтернативні логістичні шляхи для експорту сільгосппродукції

Україна шукає альтернативні логістичні шляхи для експорту сільгосппродукції

Укрінформ
Міністерства аграрної політики та продовольства працює над питанням налагодження поставок агропродовольчої продукції з України до іноземних країн. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики. 

Зазначається, що наразі в країні зберігаються десятки мільйонів тонн сільськогосподарської продукції, призначеної на експорт. Через проблеми з її вивезенням Україна щомісяця недоотримує до $1,5 млрд, а в інших країнах виникає продовольча криза.

"Тому ми шукаємо альтернативні логістичні шляхи для відправки наших вантажів через європейські морські порти, зокрема румунський морський порт Констанца. Також обговорюємо можливості залізничних перевезень, збільшення обсягів транзитних перевезень вантажним транспортом", - зазначив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський.

Він додав, що на сьогодні Україна має для забезпечення власних продовольчих потреб запасів мінімум на два роки, а окремих видів продукції – і на більше.

Як повідомлялося, за підрахунками фахівців, Україна забезпечує продовольством понад 400 мільйонів людей по всьому світу. Наша країна входить до п’ятірки провідних експортерів зернових і зернобобових.

У 2021 році Україна експортувала 50,8 млн тонн зерна, що у 3,7 раза перевищує показник 2010 року, але на 10% менше, ніж у рекордному 2019 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-