Енергоатом очікує від МАГАТЕ політичної оцінки подій в Україні

Енергоатом очікує від МАГАТЕ політичної оцінки подій в Україні

Укрінформ
Енергоатом очікує від МАГАТЕ політичної оцінки подій в Україні і заклику до росії вивести із захоплених атомних електростанцій її військових та працівників «Росатома».

Про це заявив радник керівника ДП «НАЕК «Енергоатом» Олександр Моцик в ефірі онлайн-форуму Energy Club, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал Енергоатому.

«Ми чекаємо на політичну оцінку МАГАТЕ подій в Україні, окрім оголошення про технічну допомогу, яку агентство надає і надаватиме для того, щоб АЕС працювали в стабільному режимі. Важливо, щоб назвали агресора агресором і звернулися до росії, щоб вона забрала із Запорізької та Чорнобильської АЕС своїх військових і працівників «Росатома», – сказав Моцик.

Як повідомляв Укрінформ, гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі у вівторок прибув з візитом до України, аби започаткувати програму підтримки безпеки ядерних об’єктів країни.

Запорізька АЕС та місто Енергодар з 4 березня перебувають у тимчасовій окупації. На майданчику ЗАЕС, окрім військових країни-агресора, тривалий час незаконно перебувають представники російської корпорації з атомної енергії «Росатом».

ЧАЕС була захоплена російськими військами ще в перший день повномасштабної агресії рф – 24 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-