Японія відмовилась платити за російський газ у рублях

Японія відмовилась платити за російський газ у рублях

Укрінформ
Японія не розраховуватиметься за російський газ та інші послуги у рублях, як того вимагає путін у відповідь на західні санкції проти російської федерації.

Як передає Укрінформ із посиланням на Nikkei Asia, про це повідомив головний секретар кабміну Японії Хіроказу Мацуно.

Зазначається, що уряд наказав японським компаніям відмовлятися від оплати російських послуг в рублях, якщо росія того вимагатиме.

Читайте також: росія проводить військові навчання на Курильських островах

Окрім того, у міністерстві економіки, торгівлі та промисловості Японії заявили, що з 5 квітня країна обмежить експорт товарів розкоші до росії.

Зокрема, Токіо не постачатиме до москви люксові автівки, мотоцикли, спиртні напої, косметику, модні речі та предмети мистецтва.

Як повідомлялося, росія минулого тижня зажадала, щоб «недружні» до неї країни платили за газ у рублях, а не євро, у відповідь на санкції Заходу проти москви. Цей крок був розцінений як спроба стримати падіння російської валюти й уникнути західних санкцій.

Читайте також: Японія включила до санкційного списку ще 25 росіян і 81 компанію

Низка країн уже відмовилися виконувати забаганку агресора, в тому числі країни G7.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

З перших днів вторгнення росії в Україну США, союзники та партнери запровадили жорсткі для російської економіки пакети санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-