Економіка росії у найближчі роки скоротиться вдвічі – Байден

Економіка росії у найближчі роки скоротиться вдвічі – Байден

Укрінформ
У результаті потужних і широких санкцій Заходу, блокування фондів Центробанку росії та інших обмежень економіка рф скоротиться вдвічі у найближчі роки і скоро не входитиме до «двадцятки» найбільших економік світу.

Про це заявив у суботу президент США Джо Байден під час виступу у Варшаві, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Економіка росії зараз перебуває на шляху до скорочення вдвічі впродовж ближчих років. До свого вторгнення російська економіка посідала 11-те місце у світі. Незабаром вона навіть не входитиме до двадцятки найбільших економік світу», - зауважив американський лідер.

Він підкреслив, що це відбувається через «швидкі, потужні, об’єднані й безпрецедентні» економічні обмеження, запроваджені ключовими країнами Заходу.

Зокрема, нагадав Байден, російський Центробанк тепер заблокований у глобальних фінансових системах, що позбавляє Кремль доступу до його фондів для ведення війни, схованих по всьому світу. «Ми поцілили в серце російської економіки, зупинивши імпорт російських енергоджерел до Сполучених Штатів», - додав глава Білого дому.

Крім того, за його словами, на сьогодні США запровадили санкції проти 140 російських олігархів та членів їхніх сімей, конфіскувавши їхні нечесні доходи, яхти, розкішні квартири й особняки. Обмеження введені й проти понад 400 російських урядовців, включно з тими, кого можна вважати архітекторами війни.

Водночас понад 400 транснаціональних компаній припинили ведення бізнесу в росії й залишили її територію – від нафтових компаній до мережі McDonald’s. У результаті цих безпрецедентних санкцій рубль майже відразу перетворився на сміття, зазначив Байден.

«Швидкі та нищівні наслідки – єдине, що змусить Росію змінити її курс», - наголосив американський лідер.

Він підкреслив, що запроваджені обмеження вже починають підривати потужність росії, а також її здатність поповнювати сили та думати про наступ.

«І винен у цьому лише путін. Лише володимир путін», - наголосив президент США.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден цього тижня перебуває у європейському турне, під час якого він відвідав Брюссель, де взяв участь на найвищому рівні у форматах НАТО, ЄС і G7. У п’ятницю й суботу президент Сполучених Штатів перебував з візитом у Польщі.

Під час промови в суботу у Варшаві він підкреслив, війна в Україні вже стала стратегічним програшем для росії, і США разом із Заходом продовжать стояти разом з українським народом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-