За місяць Україні вдалося залучити близько $4 мільярдів від міжнародних партнерів - ОП

За місяць Україні вдалося залучити близько $4 мільярдів від міжнародних партнерів - ОП

Укрінформ
Україні за місяць вдалось залучити близько 4 млрд доларів від міжнародних партнерів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання, скільки коштів Україні вдалося залучити за останній місяць.

«Мова йде про цифри, близькі до 4 млрд доларів»,- сказав Шурма.

Водночас він зауважив, що наразі економіка країни переживає великий великий шок, і, за різними оцінками, за місяць економіка втратила від 35 до 60%.

Проте говорити про загальні втрати економіки поки зарано, оскільки все буде залежати від того, як військова ситуація розвиватиметься надалі.

«Але важливо не те, наскільки вона (економіка. - Ред.) постраждала, а те, що ми будемо робити, щоб її відновити», - зауважив Шурма.

Він зауважив, що експорт - це надзвичайно важлива складова економіки, яка забезпечує приплив валюти. І в нашій країні є три основних компоненти експорту: металургія, аграрна галузь та ІТ-галузь. Тому уряд і надалі робитиме все можливе, аби забезпечити цим галузям належні умови.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-