«Російських атомників» на Рівненській АЕС ніхто не утримує: МЗС спростувало фейк рф

«Російських атомників» на Рівненській АЕС ніхто не утримує: МЗС спростувало фейк рф

Укрінформ
МЗС України спростувало поширювану рф дезінформацію про нібито утримування російських спеціалістів-атомників на Рівненській АЕС.

Коментар зовнішньополітичного відомства оприлюднений на Урядовому порталі, передає Укрінформ.

«У зв‘язку із поширенням російською федерацією дезінформації в МАГАТЕ про нібито утримування російських спеціалістів-атомників на Рівненській АЕС Міністерство закордонних справ України зазначає таке. Жодних російських спеціалістів-атомників на Рівненській АЕС не було і немає»,- йдеться у заяві.

За інформацією МЗС, четверо озброєних громадян рф супроводжували вантаж елементів ядерного палива, що прибув на атомну станцію до 24 лютого. Від моменту прибуття вантажу ці особи забезпечували його охорону до завершення розвантаження відповідно до умов контракту.

Після передачі вантажу українській стороні 23 березня роззброєні російські громадяни залишили територію Рівненської АЕС.

"Зараз росіяни перебувають у готелі з власної волі. Наразі вони не висловлюють бажання повертатися до росії", - наголосили у МЗС.

Водночас у зовнішньополітичному відомстві додали, що у разі зміни планів російських громадян українська сторона готова надати їм сприяння в поверненні на територію рф відповідно до наявних процедур.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" спростувала розміщену на сайті МАГАТЕ інформацію про нібито силове утримання російських "спеціалістів-атомників" на Рівненській АЕС.

Водночас в Енергоатомі наголосили, що на Запорізькій АЕС перебувають 11 спеціалістів-атомників з Росатому, які вдерлися туди разом із загарбниками без згоди і запрошення НАЕК "Енергоатом" або Запорізької АЕС.

Енергоатом вимагає від Росатому негайно вивести з території ЗАЕС свій персонал, що перебуває там поза законом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-