Санкції зупинили єдиний російський танковий завод - Defense Express

Санкції зупинили єдиний російський танковий завод - Defense Express

Укрінформ
У зв’язку з відсутністю надходжень комплектуючих іноземного виробництва в росії призупинена робота підприємства корпорації "Уралвагонзавод" - єдиного, що здійснює серійне збирання танків, як на потребу рашиської армії, так і на експорт.

Про це з посиланням на Генштаб ЗСУ повідомляє на своєму сайті інформаційно-консалтингова компанія Defense Express, передає Укрінформ.

За даними аналітиків компанії, також проблеми із комплектуючими викликали збої у поточному ремонті бронетехніки армії РФ.

Попри спроби провести "імпортозаміщення", реальна залежність російського військово-промислового комплексу від західних комплектуючих - катастрофічна.

Зокрема вся система керування вогнем у модернізованих російських танках спирається на французькі тепловізори, які постачалися в обхід санкцій від 2014 року, через Білорусь.

"Західні санкції будуть мати аналогічний каскадний ефект щодо всього військово-промислового комплексу РФ. Тобто йдеться не тільки про унеможливлення виробництва озброєння, що з'явилось з 2000-х років, а навіть про унеможливлення поточного ремонту виготовленої раніше техніки та озброєння", - підкреслюють аналітики.

Як повідомлялося раніше, підприємства вітчизняного концерну "Укроборонпром" навпаки нарощують темпи ремонту та постачання ЗСУ різноманітного озброєння.

Фото: DEFENSE EXPRESS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-