Продовольча та сільськогосподарська організація ООН пропонує допомогу українським фермерам

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН пропонує допомогу українським фермерам

Укрінформ
Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) готова підтримати майже 23 тисячі українських сільгоспвиробників.

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО), яка займається проблемами розвитку сільських регіонів і сільськогосподарського виробництва, готова надати допомогу майже 23 тис. українських сільгоспвиробників.

Про це повідомляє пресслужба ФАО, передає кореспондент Укрінформу.

Так, станом на 18 березня, ФАО отримала близько 10% із зарезервованих 50 млн дол. у рамках Плану швидкого реагування для України.

Підкреслюється, що отримані кошти дозволять організації наразі допомогти 23 тис. селянам і фермерам Донецької, Луганської, Дніпропетровської та Запорізької областей.

«Якщо зараз нам буде надано більше ресурсів, ми зможемо збільшити кількість сільських жителів, яким буде надана допомога цього весняного сезону», — наголошують в організації.

Окремо зазначається, що з активізацією військових дій ФАО збільшила своє представництво в Україні на 12 осіб для надання кваліфікованої підтримки українським сільгоспвиробникам.

«ФАО надзвичайно стурбована наслідками війни для життя та засобів для існування в Україні. Війна вже спричинила значні людські жертви та пошкодження інфраструктури, і ситуація залишається надзвичайно нестабільною, що, ймовірно, матиме значний вплив на продовольчу безпеку. ФАО залишається в Україні і виконуватиме свої функції, для чого організація посилює свою команду», — йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, старт весняних польових робітв Україні очікується на кінець березня, а в деяких областях — у першій декаді квітня. Раніше Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики заявив про те, що цьогорічна весняна посівна є найскладнішою за всю історію незалежності України, і законодавці планують зробити все, щоб вона відбулася в максимально можливому масштабі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-