Зеленський закликав Швейцарію заморозити рахунки росіян, які розв’язали війну

Зеленський закликав Швейцарію заморозити рахунки росіян, які розв’язали війну

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав Швейцарію заморозити активи й рахунки росіян, які розв’язали війну проти України.

Про це він сказав у зверненні до швейцарського народу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Так само як мені б хотілося, щоб українці жили, як швейцарці, так само я хочу, щоб ви були і стали, як українці у боротьбі проти зла. Щоб не було питання про банки, про ваші банки, де зберігаються гроші всіх тих, хто розв’язав цю війну. Це болісно і неприємно, але це також боротьба проти зла, щоб було повне заморожування активів цих людей, їх рахунків, це потрібно. Це є велика боротьба, і ви це можете», - заявив Президент.

Також він наголосив на неприпустимості роботі іноземного бізнесу в рф і підкреслив, що швейцарська компанія Nestle продовжує працювати в росії.

«Я хочу, щоб усі ви, швейцарці, стали зараз, як усі ми, українці! Я хочу, що ми з вами зараз не втратили наш спільний шанс – шанс повернути мир, шанс зупинити будь-які війни у світі», - зазначив Зеленський.

Водночас він подякував швейцарцям за підтримку України і за те, що не залишились осторонь.

«Неможливо залишатися осторонь від того, що в 21-му столітті у центрі Європи на мирні міста летять сотні, ви чуєте, це правда – сотні ракет і авіабомб. Неможливо залишатися осторонь, коли армія найбільшої, хоч і тільки за розміром, держави у світі спрямовує весь свій вбивчий потенціал на руйнацію нас - руйнацію лікарень, звичайних шкіл, церков, університетів, житлових кварталів. Неможливо бути байдужим, коли вбивають дітей», - додав Зеленський.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року президент російської федерації володимир путін розпочав новий етап війни проти України. Російські війська почали руйнувати міста та селища України з використанням артилерійських систем залпового вогню, авіаційних ударів та ракетних атак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-