В Україну вже завезли першу тисячу тонн пального з Європи – ціни на АЗС пішли вниз

В Україну вже завезли першу тисячу тонн пального з Європи – ціни на АЗС пішли вниз

Таблиця
Укрінформ
В Україну вже імпортували першу тисячу тонн пального з Європи, а ціни стабілізуються паралельно зі стабілізацією поставок.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі, розповідаючи про перші результати рішень уряду та Верховної Ради щодо цін на пальне.

Він зауважив, що в Україні прибрали акциз, знизили ПДВ до 7%, запровадили нову цінову формулу.

«Наразі АЗС вже знизили ціну щонайменше на 5 грн. У деяких мережах зниження і по бензину, і по дизелю досягає 10 грн за літр… За новими правилами вже заїхали перші 1000 тонн пального. Далі будуть більші об’єми. Ціни стабілізуються разом зі стабілізацією поставок та насиченням ринку», - зауважив Шмигаль.

Глава уряду додав, що ринок пального переживає сильну трансформацію, адже тепер весь імпорт іде з Європи, але головне, що цей імпорт почався.

Як повідомлялося, урядові рішення про скасування акцизу на пальне та зниження ставки ПДВ з 20% до 7% набули чинності 18 березня.

В уряді сподіваються, що доступне пальне активує низку економічних процесів, які наблизять Україну до перемоги. Зокрема, буде акумульовано достатньо ресурсів для проведення посівної кампанії та перевезення критично необхідних вантажів, у тому числі продуктів харчування.

Як повідомляє enkorr.ua з посиланням на дані оперативного моніторингу Консалтингової групи “А-95”, роздрібні мережі АЗС 19 березня значно знизили ціни на бензин і дизпаливо.

“Зокрема, на заправках WOG та ОККО бензини марки А-95 і А-92 подешевшали на 9,68-10,10 грн/л - до 33,32 - 33,42 грн/л відповідно. А дизельне пальне втратило у ціні 7,85 грн/л (до 37,05 грн/л)”, - йдеться у повідомленні.

Найбільша консолідована мережа групи “Приват” (“Авіас”, ANP, “Укрнафта” та інші) знизила вартість пального на 5-7 грн/л. Помітно зменшилися цифри й на стелах автозаправних станцій та комплексів інших мереж.

Таким чином, 19 березня середня ціна бензину А-92 по Україні знизилася на 7,86 грн/л - до 33,69 грн/л, А-95 – на 7,84 грн/л (до 34,42 грн/л). Дизпаливо ж у середньому коштує 37,17 грн/л (-5,85 грн/л проти показника п’ятниці).

Раніше повідомлялося, що в Україні спостерігається дефіцит паливних матеріалів. За словами Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, ведуться перемовини з найбільшими світовими компаніями щодо постачання бензину та дизелю до України.

18 березня набрав чинності закон, яким тимчасово скасовано акциз на пальне та знижено ставку ПДВ з 20% до 7% на період дії воєнного стану. Також застосовується новий порядок розрахунку граничних цін, згідно з яким стандартний бензин має коштувати не більше 33,37, а дизпаливо — 37,05 грн за літр.

З 24 лютого в Україні триває широкомасштабне вторгнення рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-