Атаки на українську газову інфраструктуру ставлять під загрозу транзит до Європи - Вітренко

Атаки на українську газову інфраструктуру ставлять під загрозу транзит до Європи - Вітренко

Укрінформ
Атаки російських військових на газову інфраструктуру ставлять під загрозу транспортування "блакитного палива" в Україні та транзит до Європи.

Про це заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко на брифінгу в Ukraine Media Center, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Атаки на українську інфраструктуру, дії російських військових на певних територіях, де розташовані компресорні станції, ставлять під загрозу як транспортування газу в середині країни, так і транзит в Європу", - наголосив Вітренко.

Очільник Нафтогазу зауважив, що Україна зверталася до європейських партнерів з вимогою вжити дій для припинення такої поведінки загарбників.

За його словами, нині робота Нафтогазу націлена на безперебійне постачання газу та забезпечення роботи критичної інфраструктури там, де це можливо.

"Наразі понад 273 тисячі домогосподарств, українських родин знаходяться в ситуації, коли вони не можуть отримувати газ і тепло, що ставить їхнє життя за межу гуманітарної катастрофи", - сказав Вітренко.

Він наголосив, що через пошкодження мереж, підприємств теплокомуненерго внаслідок ворожих обстрілів люди не можуть отримувати тепло та газ при мінусових температурах надворі.

Як повідомлялося, 14 березня внаслідок обстрілу російськими військами у Чернігівській області села Олишівка пошкоджено Олишківське підземне сховище газу (ПГС).

АТ “Укртрансгаз" 5 березня було змушене зупинити роботу Краснопопівського підземного газосховища на Луганщині через бойові дії у небезпечній близькості до об'єкта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-