Кабмін розширив перелік товарів критичного імпорту

Кабмін розширив перелік товарів критичного імпорту

Укрінформ
Кабінет Міністрів розширив перелік товарів критичного імпорту, додавши туди, зокрема товари, необхідні для промисловості та будівництва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство економіки.

"Під час останнього оновлення, ухваленого під час засідання уряду, до переліку критичних товарних категорій додано води (мінеральні та газовані), ферментовані або сквашені молочні продукти, сіль, тютюнову сировину, сировину для виробництва товарів легкої промисловості, медицини", - йдеться у повідомленні.

Крім того, до списку увійшли товари, необхідні для промисловості та будівництва: полімери, засоби для паяння та зварювання металів, скло, металоконструкції тощо.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 24 лютого затвердив перелік товарів критичного імпорту та рекомендував Національному банку України забезпечити здійснення транскордонних валютних платежів за операції з імпорту товарів, що зазначені в переліку. Цей перелік був розширений 28 лютого: його поповнили, зокрема, товари військового призначення, м’ясо та їстівні субпродукти, молоко та молочні продукти, овочі, горіхи, кава, чай тощо.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-