Японія заборонила експорт 266 товарів і 26 технологій до росії та білорусі

Японія заборонила експорт 266 товарів і 26 технологій до росії та білорусі

Укрінформ
Японія оголосила про заборону на експорт 266 товарів і 26 технологій у рамках санкцій, введених через російську агресію в Україні та аби не дати росії та білорусі посилити свій військовий потенціал.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Japan Today.

«18 березня набуде чинності ембарго на експорт 266 товарів, таких як напівпровідники, комунікаційне обладнання та найсучасніші матеріали, а також 26 технологій, у тому числі програми з дизайну для обладнання з виробництва чіпів», - повідомило міністерство економіки, торгівлі та промисловості Японії.

Крім того, в росію буде заборонено експорт нафтопереробного обладнання та супутніх технологій.

Будь-який експорт в 49 установ, пов’язаних з російськими військовими структурами, і в дві білоруські установи, включаючи державні установи та виробників літаків і кораблів, буде суворо заборонено.

Таким чином Японія підтримує санкції Заходу, в т.ч. країн «великої сімки», через російську агресію проти України та щодо білорусі як країні, що сприяє росії.

Як зауважує міністерство, у якості винятку може бути дозволений експорт в гуманітарних цілях до росії та білорусі.

Як повідомляв Укрінформ, вчора Японія оголосила про замороження активів 17 фізичних осіб із росії.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-