Уряд пропонує підприємства з обігом до 10 мільярдів перевести на єдиний податок

Уряд пропонує підприємства з обігом до 10 мільярдів перевести на єдиний податок

Укрінформ
Кабінет Міністрів напрацював законопроєкт, яким, зокрема, пропонує підприємства з обігом до 10 млрд грн перевести на сплату єдиного податку.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

«Спільно з народними депутатами ми підготували революційний законопроєкт у податковій сфері. Так, за ініціативою уряду на час воєнного стану для середнього та великого бізнесу буде значно розширено можливість скористатися опцією єдиного податку. Підприємства з обігом до 10 млрд гривень зможуть перейти на сплату єдиного податку. Знімаємо всі інші обмеження по кількості робітників та по видах діяльності (окрім підакцизних товарів та грального бізнесу)», - сказав Шмигаль.

За його словами, замість ПДВ та податку на прибуток підприємці платитимуть лише 2% від обороту.

Також проєкт закону містить багато інших позитивних новацій. Зокрема, фізичні особи - підприємці 1-ої та 2-ої груп сплачуватимуть єдиний податок на добровільній основі. Якщо є можливість та розуміння необхідності підтримати Україну — варто сплачувати.

Фізичні особи - підприємці не будуть платити ЄСВ за своїх мобілізованих співробітників, бо це зробить держава.

На період воєнного стану ФОП також не сплачуватимусь ЄСВ, якщо не отримують доходу. Санкції за порушення закону про РРО не будуть застосовуватись до завершення воєнного стану.

"З 24 лютого 2022 до кінця року звільняються від сплати за землю платники на територіях, на яких ведуться бойові дії. Не буде сплачуватись ПДВ за товари, що були знищені під час війни, а також передані на потреби оборони. Також буде скасований акциз на пальне, а ставка ПДВ по цих позиціях буде зменшена з 20% до 7%", - додав Шмигаль.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-