Рада ухвалила закон про особливості управління бюджетом в умовах воєнного стану

Рада ухвалила закон про особливості управління бюджетом в умовах воєнного стану

Укрінформ
Верховна рада прийняла закону про внесення змін до розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України та інших законодавчих актів України.

Як передає Укрінформ, за відповідний законопроєкт (№7166) проголосували 345 народних депутатів.

Документ передбачає доповнення норм розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України, які не застосовуються в умовах воєнного стану, нормами щодо:

  • передачі коштів між загальним та спеціальним фондами бюджету тільки в межах бюджетних призначень шляхом внесення змін до закону про державний бюджет (рішення про місцевий бюджет);
  • розробки Стратегії управління державним боргом на середньостроковий період;
  • спрямування залишків коштів за субвенціями з державного бюджету місцевим бюджетам станом на 1 січня 2022 року на заходи територіальної оборони, заходи, спрямовані на підтримку цивільного населення в умовах воєнного стану.

Також він передбачає ненарахування пені і штрафних санкцій у період дії воєнного стану та протягом шести місяців після його завершення або скасування у разі виникнення простроченої заборгованості суб’єкта господарювання перед державою за кредитом (позикою), залученим державою або під державну гарантію, а також за кредитом з бюджету.

Крім того, пропонується відтермінувати з 1 квітня 2022 року до 1 січня 2023 року запровадження нового механізму автоматичного зарахування до бюджетів місцевого самоврядування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів, тютюну та 7 промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на засіданні 15 березня хвалила 21 закон для регламентування життя України в умовах воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-