Посівна має відбутись у якнайбільшому масштабі - профільний комітет ВР

Посівна має відбутись у якнайбільшому масштабі - профільний комітет ВР

Укрінформ
Цьогорічна весняна посівна є найскладнішою за всю історію незалежності України, і треба зробити все, щоб вона відбулася в максимально можливому масштабі.

Про це йдеться у заяві Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики, оприлюдненій на веборталі парламенту, передає Укрінформ.

"В умовах війни українські аграрії стикнулися з проблемами: відсутність пального, добрив, блокування логістики, перебої з постачанням сільськогосподарської техніки та обладнання. Сьогодні на плечах українських аграріїв продовольча безпека всієї держави. Тому ми будемо робити все для того, щоб українська весняна посівна відбулася в максимально можливому масштабі", - заявили в комітеті.

Водночас наголошується, що більшість світових компаній - виробників сільськогосподарської техніки офіційно заявили про вихід з російського ринку та зупинку поставок техніки і запчастин через військові дії росії в Україні. Депутати вітають таке рішення.

Зокрема, зазначають у комітеті, до бойкоту росії долучились такі компанії, як AGCO – один зі світових лідерів з виробництва та постачання сільськогосподарської техніки та спеціального обладнання; міжнародний виробник сільськогосподарської техніки для обробки ґрунту та посіву Bednar; один з найбільших світових виробників будівельної та гірничодобувної техніки Caterpillar; світовий лідер у галузі виробництва товарів промислового призначення CNH Industrial; виробник сільськогосподарської техніки та техніки для ландшафтного дизайну Great Plains.

Серед цих компаній також американська машинобудівна John Deere, що випускає сільськогосподарську, будівельну та лісозаготівельну техніку; відомий італійський виробник тракторів та спортивних машин Lamborghini; австрійський виробник сільськогосподарської техніки для кормозаготівлі, обробітку ґрунту та посіву POTTINGER; американська компанія-виробник геодезичного обладнання Trimble.

Як повідомлялося, російський президент путін 24 лютого оголосив про масштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-