Запаси газу у сховищах становлять близько 9,5 мільярда кубометрів - Шмигаль

Запаси газу у сховищах становлять близько 9,5 мільярда кубометрів - Шмигаль

Відео
Укрінформ
Наразі запаси газу в українських сховищах становлять близько 9,5 млрд кубометрів. 

Як передає Укрінформ, про це у відеозверненні повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Запаси газу зараз на рівні близько 9,5 млрд кубометрів. Продовжується імпорт газу з Угорщини, Словаччини та Польщі", - сказав глава уряду.

Також продовжується видобуток газу на всіх об’єктах, крім тих, які знаходяться безпосередньо на лінії зіткнення.

Шмигаль нагадав, що вчора уряд подав до Верховної Ради законопроєкт, що скасовує акциз на пальне та знижує ставку ПДВ з 20% до 7%. Таке суттєве зменшення розміру податків покликане стабілізувати ціни та не допустити дефіциту. Кабмін також розглядає пропозицію зниження ПДВ до 0% у разі, якщо логістичні витрати постачальників палива будуть зростати.

За словами очільника уряду, наразі ведуться перемовини з найбільшими світовими компаніями щодо постачання бензину та дизелю до України.

Шмигаль також наголосив, що наразі функціонують чотири атомні електростанції, всі гідроелектростанції, теплова генерація. Крім того, є домовленості з Польщею про постачання додаткових партій вугілля залізницею. Для економії вугілля Кабмін дозволив українським теплоелектростанціям отримувати газ за пільговою ціною.

Як повідомлялося, газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг” почала постачати паливо для трьох теплоелектростанцій на умовах покладених на компанію спецобов'язків (ПСО). Компанія постачатиме природний газ 12 ТЕС з дати укладання договору і до 30 квітня 2022 р. включно за ціною 7 080 гривень з урахуванням ПДВ за тис. куб. м.

Фото: Нафтогаз

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-