МАГАТЕ проводить інспекцію на Хмельницькій АЕС

МАГАТЕ проводить інспекцію на Хмельницькій АЕС

Укрінформ
Представники Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) за участі інспектора Держатомрегулювання 11-12 березня 2022 року проведуть перевірку на ВП "Хмельницька АЕС". 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державної інспекції ядерного регулювання України у Телеграмі.

"З 11 по 12 березня 2022 року на ВП «Хмельницька АЕС» проводиться інспекція Міжнародного агентства з атомної енергії в рамках Угоди між Україною та МАГАТЕ у зв'язку з Договором про нерозповсюдження ядерної зброї", - йдеться в поідомленні.

Перевірка здійснюється інспекторами Агентства за участі інспектора Держатомрегулювання.

Зазначається, що мета інспекції - перевірка відсутності незаявленого ядерного матеріалу та інформації про конструкцію ядерної установки, яка була надана Україною відповідно до угоди.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 10:30 11 березня 2022 року діючі атомні електростанції України продовжують стабільно працювати.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на зустрічі генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі 10 березня наполягав на негайному виведенні росією своїх військ з Чорнобильської та Запорізької АЕС задля запобігання ядерній катастрофі в Європі.

ЧАЕС була захоплена російськими військами 24 лютого. ЗАЕС перебуває під контролем російської армії з 4 березня.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-