Україна переможе Росію, якщо буде працювати економіка - Резніков

Україна переможе Росію, якщо буде працювати економіка - Резніков

Відео
Укрінформ
Війна істотно впливає на стан економіки, однак для захисту та оборони держави, економіка повинна працювати і створюватиме відповідні можливості для Збройних сил.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

«Війна істотно впливає на стан країни. Цього року ми значно менше виробимо і зберемо менший врожай, бо треба не тільки звільнити наші лани від ворога, треба їх розмінувати. Це час», - заявив Резніков, додавши, що Україна переможе Росію, тільки якщо економіка буде працювати і створюватиме відповідні можливості для оборони.

Він наголосив, що до перемоги необхідно запустити роботу всього, що можна.

«У центральній та західній Україні будуть розгортатися додаткові виробничі майданчики, які працюватимуть для сфери оборони. Також частину потужностей перенесуть цивільні підприємства, що знаходяться у зоні ризику. Звертаюся до тих, хто був змушений виїхати в інші регіони – не намагайтеся перечекати. Не розраховуйте тільки на свої заощадження. Шукайте роботу», - заявив Резніков.

Він також запевнив, що державна влада робитиме усе можливе, щоб допомогти регіонам адаптуватися до нових реалій.

За словами міністра оборони, зараз особливий акцент робиться на забезпечення логістики - руху не тільки військових вантажів, але гуманітарної допомоги та звичайних товарів. Країна не має зупинятися там, де є можливість, зазначив очільник оборонного відомства.

Резніков також закликав реалістично оцінювати ситуацію, адже попри міжнародні санкції ніхто точно не скаже, коли у Росії вичерпається запас міцності.

«Це може статися пізніше, ніж нам би хотілося. Ми повинні бути готові. Ми повинні не виживати, а навчитися жити в нових умовах. Перезапустити сектор оборони та країну в цілому. Тоді у ворога не буде жодного шансу нас здолати», - заявив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у відеозверненні заявив, що уряд переводить економіку на воєнні рейки та робить всі необхідні кроки для цього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-