Зеленський - про санкції: Якби їх було достатньо, вторгнення вже б припинилося

Зеленський - про санкції: Якби їх було достатньо, вторгнення вже б припинилося

Укрінформ
Економічні санкції проти рф все ще не є достатніми, аби вона припинила вторгнення в Україну. Якщо це питання зараз не буде вирішене, то Заходу доведеться рятувати й інші країни від агресора.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявив Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю для німецької газети Die Zeit, текст якого є в розпорядженні Укрінформу.

«Якби застосованих санкцій було достатньо, то вторгнення вже б припинилось. Російську нафту і нафтопродукти все ще купують. Західні корпорації все ще залишаються на російському ринку, прикриваючись різними відмовками. Так, є моральні компанії, які пішли, і ми вдячні їм за це. Але є гіганти бізнесу, які поки що вибирають криваві гроші. Потрібно бути моральними всім. І ще посилювати санкції проти росії за це неспровоковане і жорстоке вторгнення, яке нагадує найгірші часи Другої світової війни», - заявив Зеленський.

Глава держави наголосив, що найбільш чутливими були б санкції, які стосуються нафти, газу та відключення від SWIFT. Якщо не зробити ці кроки зараз, то Заходу доведеться тоді рятувати і Молдову, країни Балтії, Польщу.

«Якщо говорити про санкції, то це передусім нафта, нафтопродукти і газ. Порти світу мають бути закритими для російських кораблів. Вантажні компанії повинні зупинити відправлення і прийом вантажів з росії та в росію. Не повинно бути винятків для російських банків у відключенні від SWIFT. Це конкретні речі, які можна зробити. Якщо не зробити їх зараз, то потім вам доведеться робити ще більше, щоб врятувати від російського вторгнення ще країни Балтії, Польщу, Молдову, Грузію та усі інші країни – сусідів Росії», - вважає Президент.

Також дуже важливо, наголосив він, щоб західні країни нарешті визначились з тим, як створити гуманітарну безпольотну зону над Україною.

Відповідаючи на запитання, чи може путін здатися під економічними санкціями, Зеленський зазначив, що наразі Захід ще не створив такий економічний тиск, щоб про це можна було говорити.

Як повідомляв Укрінформ, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз та низка інших країн, зокрема США, Канада, Австралія, запровадили проти росії санкції через війну в Україні. Десятки компаній оголосили про припинення роботи у рф та вихід із проєктів з російськими партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-