МЗС оприлюднило список компаній, які залишаються у росії

МЗС оприлюднило список компаній, які залишаються у росії

Укрінформ
Міністерство закордонних справ опублікувало список компаній, які вирішили залишитися в росії.

Як передає Укрінформ, перелік опублікований на сторінці відомства у Фейсбуці.

МЗС України закликає ці компанії переглянути свої рішення та повністю припинити діяльність в рф, а відповідальний бізнес, уряди та споживачів з усього світу - бойкотувати ці компанії та їхні продукти.

"Кожен товар, який постачає, виробляє або продає компанія на російському ринку, робить свій внесок до військового бюджету, який завжди був пріоритетом для російського уряду у порівнянні з будь-якими елементарними потребами власних громадян", - наголошують у міністерстві.

При цьому підкреслюється, що незалежно від розміру інвестицій чи частки росії у глобальному портфелі, компанії, які дотримуються стандартів і цінностей екологічного, соціального та корпоративного управління, "не мають морального права продовжувати діяльність у країні, яка вчиняє масові воєнні злочини на території іншої країни".

У цьому зв'язку в МЗС нагадали, що за два тижні неспровокованої російської військової агресії внаслідок авіаційних ударів і розстрілів загинули понад 50 українських дітей.

Водночас у МЗС зауважили, що єдиним винятком для продовження роботи в рф можуть бути "компанії, чиї постачання обгрунтовані критичними гуманітарними потребами".

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-