Україна формує резерви і ресурси, щоб забезпечити армію всім необхідним – Шмигаль

Україна формує резерви і ресурси, щоб забезпечити армію всім необхідним – Шмигаль

Укрінформ
Україна формує нові резерви та акумулює ресурси, щоб забезпечити військових усім необхідним для оборони та визволення окупованих територій.

Про це сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час відеозвернення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Героїчний народе України! 2 тижні йде наша визвольна війна. 2 тижні ми чинимо опір російській навалі. Ми формуємо нові резерви та акумулюємо ресурси, щоби наша армія була забезпечена всім необхідним і для оборони, і для подальшого визволення окупованих територій", - сказав Шмигаль.

Він наголосив, що завдяки зусиллям Президента, уряду, дипломатів дедалі більше країн приєднуються до проукраїнської коаліції. Зокрема, "нам допомагають десятки країн та організацій - фінансово, гуманітарно, військово".

"Вчора США збільшили з 10 млрд до 12 млрд доларів потенційний пакет допомоги для України, який невдовзі розгляне Конгрес. Світовий банк затвердив пакет допомоги в обсязі 700 млн доларів. Сьогодні Європейський банк реконструкції та розвитку оголосив про виділення «пакету стійкості» у сумі 2 млрд євро для підтримки нашої країни", - сказав глава уряду.

Також, за його словами, вже незабаром Міжнародний валютний фонд розгляне питання про виділення Україні 1,4 млрд доларів екстреної підтримки.

"Наступного тижня ми очікуємо перший транш у 300 млн євро макрофінансової підтримки від Європейського Союзу, який екстрено виділив нам 1,2 млрд євро. За тиждень – другий транш з цього кредиту", - зазначив Шмигаль.

Глава уряду подякував тим підприємцям та компаніям, які сьогодні, у воєнні часи, сплачують податки, виплачують зарплату працівникам та всіляко підтримують армію: "Ваш внесок у перемогу неоціненний!". 

Як повідомлялось, 8 березня відбувся черговий аукціон із продажу військових облігацій на 6,6 млрд грн, а також Національний банк ухвалив рішення викупити військові облігації уряду ще на 20 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-