Лідери Конгресу США збільшили до $13,6 мільярда допомогу Україні та союзникам

Лідери Конгресу США збільшили до $13,6 мільярда допомогу Україні та союзникам

Укрінформ
Лідери Конгресу США досягли двопартійної згоди про надання Україні та європейським союзникам $13,6 мільярда допомоги.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CBS News.

«Війна в Європі спрямувала енергію Конгресу на те, щоб щось зробити і зробити це швидко», – сказав лідер більшості в Сенаті Чак Шумер, штат Нью-Йорк.

Раніше президент США Джо Байден спрямував до Конгресу запит про виділення $10 мільярдів як пакету реагування на російську агресію. Це охоплювало, зокрема, гуманітарну та військову підтримку України, посилення союзників по НАТО на східному фланзі, посилення розвідки, заходів кібербезпеки, поповнення запасів озброєння, яке Пентагон уже надіслав для підтримки України тощо. У понеділок провідні законодавці в Конгресі США заявили, що сума пакету може збільшитися до $12 мільярдів.

У результаті підтримка демократів і республіканців була настільки стійкою, що за кілька днів цифра зросла до $13,6 мільярда.

«Ми збираємося підтримувати їх проти тиранії, гноблення, насильницьких актів підкорення», — сказав Байден у Білому домі.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-