Світові ціни на пшеницю оновили рекордні показники 2008 року

Світові ціни на пшеницю оновили рекордні показники 2008 року

Укрінформ
Світові ціни на пшеницю на рекордно високому рівні після того, як перевищили рівень, який спостерігався під час глобальної продовольчої кризи в 2008 році. Б'ють рекорди і глобальні ціни на продукти харчування.

Про це пише видання Bloomberg, передає Укрінформ.

Зазначається, що світ стикнувся з величезним браком пропозиції зерна, оскільки війна фактично припинила більше чверті світового експорту пшениці. На цьому тлі ціни на неї коливаються на рекордно високому рівні.

Так, чиказькі ф'ючерси впали до $12,02 ($277,9 за 1 т) за бушель ($277,9) після того, як піднялися до $13,63 ($315,1 за 1 т), що є найвищим показником за всю історію торгів.

До найвищого рівня з 2012 року наближається і торгівля кукурудзою, тоді як соєва та пальмова олія досягли рекордних показників.

«Глобальні ціни на продукти харчування вже є рекордними, а зростання цін на зерно та олію після російського вторгнення лише підвищить їх, штовхаючи все більше людей на голод і збільшуючи державні витрати на продовольчі субсидії. Стрибок цін викликав занепокоєння щодо продовольчої безпеки і викликав спогади про ситуацію десятирічної давнини, коли стрибки цін призвели до продовольчих бунтів у більш ніж 30 країнах», — пише видання.

Зазначається, що в березні міністри сільського господарства країн G7 організовують спеціальну зустріч, на якій планується обговорити вплив війни в Україні на глобальну продовольчу безпеку та способи стабілізації ринків.

Як повідомлялося, посівна кампанія 2022 року в Україні розпочнеться там, де це можливо з урахуванням бойових дій. Міністр аграрної політики Роман Лещенко підкреслив, що аграрії мають працювати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-