Boeing припинив купувати титан у РФ

Boeing припинив купувати титан у РФ

Укрінформ
Boeing припинив закупівлю російського титану, але не повідомляє про долю спільного підприємства, постачальник якого значиться в санкційному списку прибічників Путіна. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на WSJ.

«Boeing припинив закупівлю російського титану після вторгнення Росії в Україну. Компанія також закрила свої інженерні офіси в Москві та Києві та припинила відправляти запчастини для літаків російським авіакомпаніям», - передає видання повідомлення компанії.

Але в компанії не повідомляють, що збираються робити із спільним підприємством, де постачальником титану виступає підприємство, очолюване колишнім соратником Путіна у спецслужбах, генеральним директором корпорації «Ростех» Сергієм Чемезовим, який входить до санкційного списку.

За даними пресслужби компанії, Boeing отримує близько третини титану з Росії, а решту - зі США, Японії, Китаю та Казахстану.

«Наші запаси та різноманітність джерел титану забезпечують достатню його кількість для виробництва літаків, і ми продовжуватимемо робити правильні кроки для забезпечення довгострокової безперервності», – повідомили у пресслужбі.

Вказується, що, як і інші аерокосмічні компанії, Boeing в останні місяці накопичувала титан, шукаючи додаткових постачальників на випадок, якщо Росія помститься за західні санкції, припинивши його постачання.

Як повідомляв Укрінформ, російський рубль на міжнародних торгах у понеділок обвалився на понад 10% - до 138 рублів за долар.

Через напад РФ на Україну і впроваджені у цьому зв’язку міжнародною спільнотою санкції проти держави-агресора курс рубля в обмінниках російських банків впав більш ніж удвічі — до 180-200 рублів за долар (проти 82 рублів на початку агресії). Центральний банк Росії ввів комісію на купівлю іноземної валюти фізичними особами на валютних біржах і в обмінних пунктах та витратив понад 15 млрд доларів на підтримку курсу рубля.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-