Франція з партнерами запропонує заходи для безпеки ядерних об’єктів України

Франція з партнерами запропонує заходи для безпеки ядерних об’єктів України

Укрінформ
У найближчі години Франція з партнерами запропонує заходи для безпеки п’яти основних ядерних об’єктів України.

Про це йдеться у пресрелізі Єлисейського палацу, передає Укрінформ.

Зазначається, що президент Франції Еммануель Макрон рішуче засуджує будь-які зазіхання на цілісність українських цивільних ядерних установок, спричинені російськими військами.

“Росія має негайно припинити свої незаконні та небезпечні воєнні дії і надати українській владі повний контроль над усіма ядерними об’єктами в межах міжнародно визнаних кордонів України. Росія також повинна дозволити вільний, регулярний і безперешкодний доступ персоналу до об'єктів, щоб забезпечити їх безпечну роботу”, - наголошується в повідомленні.

Також зазначається, що Макрон сьогодні спілкувався з генеральним директором Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ).

“У найближчі години Франція запропонує разом зі своїми основними партнерами на основі технічних критеріїв МАГАТЕ конкретні заходи щодо гарантування надійності і безпеки п’яти основних ядерних об’єктів України”, - йдеться у комюніке.

На цій основі, підкреслюють у Єлисейському палаці, Росія й Україна повинні досягти згоди та “разом забезпечити реалізацію основоположних принципів збереження надійності та безпеки ядерних установок у нинішніх умовах”.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю в Нью-Йорку проходить екстрене засідання Ради Безпеки ООН з приводу останньої атаки російських загарбників на Запорізьку АЕС в Україні.

У ніч на п’ятницю в результаті обстрілів з важкої техніки російської армії виникла пожежа на Запорізькій АЕС. Зафіксоване влучання в перший енергоблок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-