ExxonMobil припиняє участь у проєкті «Сахалін-1» у Росії

ExxonMobil припиняє участь у проєкті «Сахалін-1» у Росії

Укрінформ
Американська компанія ExxonMobil припиняє участь у проєкті «Сахалін-1» і не робитиме нових інвестицій у Росії після її вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Bloomberg.

«Компанія ExxonMobil підтримує народ України, який прагне відстояти свою свободу й визначити своє майбутнє як держави. Ми засуджуємо воєнні дії Росії, які порушують територіальну цілісність України й наражають на небезпеку її народ. Ми глибоко засмучені загибеллю невинних людей і підтримуємо рішучу міжнародну відповідь», - ідеться у заяві.

ExxonMobil здійснювала проєкт «Сахалін-1» від імені міжнародного консорціуму японських, індійських та російських компаній. «У зв’язку з останніми подіями ми припиняємо діяльність і розробляємо кроки щодо виходу з підприємства «Сахалін-1», - заявили у компанії.

Зазначається, що ExxonMobil також не інвестуватиме в нові розробки у Росії.

Наприкінці 2020 року компанія уклала контракти на розробку проєкту скрапленого газу на Далекому Сході потужністю 6,2 млн тонн на рік.

Європейські нафтогазові компанії BP, Shell і Equinor також оголосили про вихід із Росії. Французька TotalEnergies заявила, що засуджує Росію за її воєнну агресію проти України й не надаватиме капітал для нових проєктів у РФ.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-