Дерипаска: В Росії реальна економічна криза, чиїм коштом бенкет?

Дерипаска: В Росії реальна економічна криза, чиїм коштом бенкет?

Укрінформ
Великий російський бізнесмен, якого називають олігархом, Олег Дерипаска вважає, що в Росії настала реальна економічна криза, яку не порівняти з 2014 роком, і він хоче знати, «чиїм коштом реально буде цей банкет».

 Про це Дерипаска написав на своїй сторінці в Телеграм.

«Підйом ставки, обов'язковий продаж валюти (зараз ще згадають, що за курсом, встановленим ЦБ на дату проведення розрахунків) – це перший тест на те, чиїм коштом реально буде цей банкет. Дуже хочеться роз'яснень та виразних коментарів щодо економічної політики найближчих трьох місяців», – написав Дерипаска.

У наступному повідомленні він пояснює, що оскільки сьогодення є «реальною кризою, то потрібні і реальні кризис-менеджери, а не фантасти з пачкою презенташок». При цьому, на його думку, «зараз, як у 2014-му, пересидіти не вдасться».

«Необхідно змінювати економічну політику, треба закінчувати весь цей держкапіталізм», – резюмує Дерипаска.

Напередодні, в неділю, російський олігарх вже виступав проти воєнних дій в Україні. «Мир дуже важливий! Переговори треба розпочати якнайшвидше!», - такий запис з'явився в ТГ-каналі Дерипаски о 15:02.

Зазначимо, що у Дерипаски є актив в Україні – Миколаївський глиноземний завод.

Як повідомлялося, після запровадження західними країнами кількох пакетів санкцій у російській економіці розпочалася масштабна криза.

Санкції було запроваджено після того, як глава країни-агресора Володимир Путін 24 лютого оголосив про початок "спеціальної військової операції на Донбасі". Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

На всій території України запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-