Організація економічного співробітництва та розвитку посилює підтримку України

Організація економічного співробітництва та розвитку посилює підтримку України

Укрінформ
Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) ухвалила рішення про посилення підтримки України і припинення перемовин про членство РФ.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в заяві Ради ОЕСР.

“ОЕСР наголошує на безумовній підтримці українського народу та демократичного Уряду України, а також осуджує повномасштабне вторгнення Російської Федерації”, - наголошується в документі.

Рада ОЕСР вирішила офіційно припинити процес вступу Росії, який було заморожено у 2014 році. Також Рада звернулася до Генерального секретаря Матіаса Кормана з проханням закрити московський офіс ОЕСР і припинити участь Росії в усіх заходах, які влаштовує Організація.

Крім того, Рада попросила Генсекретаря не укладати з Росією жодних нових угод про добровільні внески та зупинити будь-які проєкти, які планувалося фінансувати за рахунок внесків РФ.

“Рада ОЕСР продовжить оцінювати економічні та соціальні наслідки поточної широкомасштабної агресії Росії проти України та обговорюватиме вплив на енергетичний ринок і відповідну політику з керівниками Міжнародного енергетичного агентства й Агентства з ядерної енергії”, - йдеться у повідомленні.

Організація економічного співробітництва та розвитку об'єднує 37 найбільш економічно розвинених країн світу. Це - більшість держав Європейського Союзу, США, Австралія, Швейцарія, Норвегія, Південна Корея, Японія та інші. Мета - координація економічної політики провідних держав і погодження програм допомоги країнам, що розвиваються. ОЕСР активно співпрацює з державами світу, які не є членами організації (зокрема з Україною), у рамках спеціалізованих програм і міжнародних заходів. Переговори про членство в організації РФ почалися 2007 року. Однак у 2014-ому, після анексії Криму, процес вступу заморозили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-