Уряд ФРН: Перелік російських банків, які відключатимуть від SWIFT, не є вичерпним

Уряд ФРН: Перелік російських банків, які відключатимуть від SWIFT, не є вичерпним

Укрінформ
Перелік російських банків, які відключатимуть від міжнародної платіжної системи SWIFT, може збільшитися.

Про це йдеться у повідомленні, розміщеному на сайті уряду ФРН, передає Укрінформ.

«Усі російські банки, які вже потрапили під санкції міжнародного співтовариства, і, при необхідності, інші російські банки будуть виключені з міжнародної системи платіжних послуг SWIFT. Це має на меті ізолювати ці установи від міжнародних фінансових потоків, що значно обмежить їх глобальну діяльність», - йдеться у повідомлені.

Запровадити додаткові жорсткі фінансові санкції проти Росії у відповідь на триваючі атаки російських військ в Україні в ніч проти неділі домовилися Сполучені Штати, Франція, Канада, Італія, Велика Британія, Європейська комісія та Німеччина.

Крім того, вони вирішили ще більше обмежити можливості російського Центрального банку підтримувати курс рубля за допомогою міжнародних фінансових операцій.

Схвалені санкції також спрямовані проти осіб та установ у Росії та інших країнах, які підтримують війну проти України.

Зокрема, має бути припинено можливість для заможних росіян отримати так званий «золотий паспорт» і, таким чином, європейське громадянство для себе та членів своїх сімей.

Буде створена робоча група з представниками США та Європейського Союзу, щоб забезпечити якнайшвидше виконання санкцій та заморозити активи осіб, їхніх сімей та компаній.

Країни підкреслили готовність вжити подальших заходів, якщо Росія не припинить атаку на Україну, а отже й на європейський мирний порядок.

Як повідомляв Укрінформ, в офіційному пресрелізі Єврокомісії йдеться про те, що найближчим часом будуть запроваджені обмежувальні заходи, які не дозволять Центральному банку Росії використовувати свої міжнародні резерви для зменшення впливу міжнародних санкцій.

Активи ЦБ РФ на сьогодні становлять $643 млрд. Усі вони будуть заморожені.

В Україні третю добу триває війна - 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Близько 4 години ранку 24 лютого РФ завдала ударів по Україні й почала війну.

Запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-