Ціна нафти перевищила $100 через ескалацію війни РФ проти України

Ціна нафти перевищила $100 через ескалацію війни РФ проти України

Укрінформ
Нафта піднялася у вартості вище 105 доларів за барель вперше з 2014 року після того, як Москва почала військову атаку по всій Україні, що викликало побоювання щодо перебоїв в експорті енергоносіїв через і без того обмежені поставки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал World Oil.

Нафта Brent подорожчала приблизно на 6%, що є зниженням, після початкового зростання на 9,2% до 105,79 доларів за барель після того, як російський лідер наказав ввести війська в Україну.

Американська еталонна нафта West Texas Intermediate ненадовго перевищила поріг у 100 доларів за барель, перш ніж послабити приріст на відкритті біржі в Нью-Йорку.

Ескалація налякала ринок, який уже перебував у стресі, оскільки поставки нафти в усьому світі не встигають за енергійним відновленням попиту, оскільки пандемія коронавірусу відступає.

Коаліція ОПЕК+, очолювана РФ та Саудівською Аравією, намагається досить швидко відновити видобуток, що спонукає деяких з найбільших гравців ринку попереджати про підвищення цін.

ОПЕК+ збиреться на засідання 2 березня, щоб прийняти рішення щодо обсягів видобутку на квітень.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4 ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується воєнний стан. Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Зеленського щодо запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-