Україна повністю відключилася від енергосистем Росії та Білорусі

Україна повністю відключилася від енергосистем Росії та Білорусі

Укрінформ
Україна в рамках першого етапу випробування енергосистеми повністю відключилася від енергосистем України та Білорусі та працює в автономному режимі.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на "Укренерго", перший етап випробувань пройде з 24 по 26 лютого.

Цим випробуванням перевіряється стійкість енергонезалежності України перед можливим приєднанням до Європейської мережі операторів системи передачі електроенергії, яка об'єднує 43 операторів у 36 країнах Європи.

"Мета випробувань — продемонструвати здатність енергосистеми підтримувати необхідну частоту 50 Гц в різних режимах роботи. Тестування передбачають почергове проведення відключення генерації та навантаження... Також на час ізольованої роботи 24-26 лютого будуть об’єднані торгові зони ОЕС України та «острова Бурштинської ТЕС». Відповідно, Бурштинська ТЕС та всі решта українських виробників електроенергії у зазначений період працюватимуть в єдиній торговій зоні", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Об’єкти критичної інфраструктури беруть під посилену охорону

Повне відключення займе три дні – з 24 по 26 лютого, процедура проводитиметься в умовах посилених заходів кібербезпеки. 

Робота всіх видів генерації на час ізольованої роботи спланована таким чином, щоб забезпечувати максимально ефективну роботу енергосистеми з необхідними обсягами резервів та раціональне використання палива.

Читайте також: Електроенергія у ENTSO-E: Укренерго та румунська компанія оновили експлуатаційну угоду

Як повідомлялося, ізольований режим роботи ОЕС України є одним з етапів інтеграції із ENTSO-E. У 2022 році енергосистема має пройти такий режим двічі. Синхронізація ОЕС України з ENTSO-E запланована на 2023 рік.

ENTSO-E – європейська мережа операторів системи передачі електроенергії, що об'єднує 43 операторів у 36 країнах Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-