Електроенергія у ENTSO-E: Укренерго та румунська компанія оновили експлуатаційну угоду

Електроенергія у ENTSO-E: Укренерго та румунська компанія оновили експлуатаційну угоду

Укрінформ
НЕК "Укренерго" та румунський оператор системи передачі Transelecrtrica S.A. оновили угоду про експлуатацію системи передачі відповідно до правил європейської мережі передачі електроенергії ENTSO-E.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Укренерго.

"НЕК «Укренерго» та румунський оператор системи передачі Transelecrtrica S.A. підписали оновлену угоду про експлуатацію системи передачі, умови якої повністю відповідають вимогам мережевих кодексів ENTSO-E та рамкової угоди про синхронну зону між ОСП ENTSO-E (SAFA). Наявність таких експлуатаційних угод між НЕК «Укренерго» та сусідніми європейськими операторами системи передачі є однією з обов’язкових умов інтеграції енергосистеми України до ENTSO-E", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, угода регламентує умови синхронної роботи енергосистеми Румунії з «островом Бурштинської ТЕС» як частини енергосистеми України, яка синхронізована з сусідніми європейськими енергосистемами-учасниками ENTSO-E. Документ визначає умови диспетчерського управління паралельною роботою енергосистем, планування міждержавних перетоків, обмін даними, а також взаємодію Укренерго та Transelecrtrica S.A. під час спільної експлуатації міждержавної лінії електропередачі 400 кВ "Мукачеве – Рошіорь".

В Укренерго підкреслили, що єдині умови та правила взаємодії між європейськими операторами системи передачі забезпечують прозорість механізмів синхронної роботи, встановлюють чіткі межі відповідальності та підвищення надійності паралельної роботи енергосистем відповідно до вимог ENTSO-E.

Читайте також: Укренерго сертифікувало енергоблок ЮУАЕС для надання допоміжних послуг

Як повідомлялося, на лютий 2022 року запланована тестова робота об’єднаної енергосистеми (ОЕС) України та енергосистеми Молдови в ізольованому режимі, що є одним з етапів інтеграції вітчизняної енергосистеми до ENTSO-E. Синхронізація ОЕС України з ENTSO-E запланована на 2023 рік.

ENTSO-E - європейська мережа операторів системи передачі електроенергії, що об'єднує 43 операторів у 36 країнах Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-