За рік сума збитків за шкоду довкіллю зросла на 89% - екоінспекція

За рік сума збитків за шкоду довкіллю зросла на 89% - екоінспекція

Укрінформ
За січень - грудень 2021 року Державна екологічна інспекція провела 43 тис. перевірок та розрахувала понад 4 млрд гривень збитків, що на 89% більше, ніж 2020-го.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Держекоінспекції.

"Протягом минулого року фахівці територіальних та міжрегіональних територіальних органів провели понад 43 тисячі перевірок, що на 43% більше у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року. Зокрема, сума розрахованих збитків зросла на 89% до позаминулого року та склала понад 4 млрд гривень", - ідеться в повідомленні.

Також зазначається, що за дорученням Прем’єр-міністра України протягом серпня-грудня 2021 року фахівці ДЕІ перевірили 447 водокористувачів. Порушникам пред’явлено претензій на суму понад 54,5 млн грн.

Читайте також: Держекоінспекція розпочала перевірку «Об'єднаної гірничо-хімічної компанії»

Серед найпоширеніших порушень - самовільне водокористування, забруднення поверхневих вод, недотримання умов дозволу на спеціальне водокористування та порушення правил експлуатації очисних споруд.

Крім того, торік інспектори провели перевірку суб’єктів господарювання у сфері поводження з відходами. У результаті розраховано збитків та пред’явлено порушникам претензій на загальну суму понад 250 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, за січень 2022 року зафіксовано порушень природоохоронного законодавства на 455 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-