У Росії падають фондові індекси, рубль знецінюється

У Росії падають фондові індекси, рубль знецінюється

Укрінформ
Ринок акцій Росії відкрився обвалом індексу Московської біржі на майже 5,5%. 

Дешевшають акції великих російських банків, авіаперевізників, ресурсодобувних підприємств. Найбільша держмонополія РФ "Газпром" втратила майже 9% вартості акцій за перші години торгів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє "Эхо Москвы".

Напередодні, 21 лютого, російський ринок пережив найсерйозніший обвал за останні 8 років. Падіння фондових індексів триває з січня, проте воно прискорилося після визнання Росією республік в ОРДЛО. На думку аналітиків, російський ринок тепер довго буде під тиском ситуації, пов'язаної зі сходом України, а також майбутніх санкцій.

На тлі цього дешевшає рубль. На старті торгів він продовжує своє зниження до долара та євро. На 10:30 (мск) вівторок його курс впав до 80,6725 (до 1 долара) та 91,1250 (до 1 євро).

Експерти вважають, що національна валюта та фондові індекси в цілому й надалі реагуватимуть на поточний інформаційний порядок денний, а інвестори йдуть з російського ринку.

Читайте також: Початковий пакет санкцій США заборонить Росії робити міжнародні платежі – ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін у понеділок оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень "Л/ДНР" та підписав відповідні укази.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-