Макрофінансова допомога від ЄС допоможе Україні протистояти російській агресії - Шмигаль

Макрофінансова допомога від ЄС допоможе Україні протистояти російській агресії - Шмигаль

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вітає рішення Ради ЄС , яка остаточно погодила виділення Україні нового пакету екстреної макрофінансової допомоги в розмірі 1,2 млрд євро, та зазначає, що ці кошти допоможуть Україні протистояти російській агресії.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Твіттері.

"Вітаю з остаточним прийняття Раді ЄС

пакету макрофінансової допомоги ЄС для України в розмірі €1,2 млрд. Це допоможе нам фінансово й економічно протистояти російській агресії”, - написав Шмигаль.

Глава уряду підкреслив, що Україна очікує на швидке підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Україною та ЄС.

Як повідомляв Укрінформ , Рада ЄС 21 лютого затвердила пропозицію Єврокомісії надати Україні додаткову надзвичайну макрофінансову допомогу в обсязі 1,2 млрд євро.

Читайте також: Євросоюз готовий надати Україні комплексну підтримку з кібербезпеки

ЄС прискорив процес із затвердження економічної допомоги Україні, оскільки нинішня геополітична напруженість негативно впливає на економічну та фінансову стабільність України. Зокрема, постійні загрози безпеці викликали значний відтік капіталу. Україна втрачає доступ до міжнародних ринків капіталу через посилення геополітичної невизначеності та її вплив на економічну ситуацію.

11 лютого Рада постійних представників ЄС на рівні послів підтримала пропозицію Єврокомісії надати Україні додаткову надзвичайну макрофінансову допомогу в обсязі 1,2 млрд євро.

Надзвичайна макрофінансова допомога надається на 12 місяців і складатиметься з двох траншів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-