Ціни на золото ростуть через загрозу вторгнення РФ в Україну

Ціни на золото ростуть через загрозу вторгнення РФ в Україну

Укрінформ
Золото подорожчало до понад 1 900 доларів за унцію, максимуму за вісім місяців, на тлі повідомлень про подальше стягування російських військ до кордонів України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Bloomberg.

Протистояння між Заходом та РФ підвищило ціну таких активів як золото.

Раніше США заявили, що РФ зібрала близько 190 000 військовослужбовців, що є найбільшою військовою мобілізацією в регіоні з часів Другої світової війни.

Загроза вторгнення до України на тлі скупчення російських військ зменшує бажання інвесторів йти на ризики, як наслідок, підвищує привабливість таких активів як золото, зазначає агенція.

Дорогоцінний метал очікує на третій тижневий приріст, що стане найдовшим у цьому році, навіть якщо Федеральна резервна система США готується підвищити ставки, що може зменшити попит на безпроцентне золото.

Аналітики Citigroup Inc. підвищили свій найближчий прогноз зростання ціни металу до 1 950 доларів за унцію з 1 825 доларів, посилаючись на "геополітичну напруженість".

Читайте також: ЄС не може залежати від постачальника енергії, що загрожує почати війнуфон дер Ляєн

Як повідомлялося, у четвер РФ та Білорусь розпочали спільні масштабні військові навчання «Союзна рішучість-2022» поблизу кордону України.

Окрім того, Москва продовжує деструктивну діяльність в Азово-Чорноморському регіоні, оголосивши великі райони Азовського та Чорного морів небезпечними для плавання на період з 13 до 19 лютого у зв'язку з проведенням навчань, які передбачають ракетні та артилерійські стрільби.

За даними розвідки, РФ продовжує нарощування кількості тактичних військових груп на кордонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-