ЄС не може залежати від постачальника енергії, що загрожує почати війну – фон дер Ляєн

ЄС не може залежати від постачальника енергії, що загрожує почати війну – фон дер Ляєн

Укрінформ
Через агресію РФ та сумнівну поведінку Газпрому у розпал енергетичної кризи в Європі Євросоюз змушений активно шукати шляхи для диверсифікації поставок джерел енергії та щоб позбутися залежності від одного постачальника.

Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на Мюнхенській безпековій конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Європейський Союз не може так сильно залежати від постачальника енергії, що загрожує розпочати війну на нашому континенті. Державна компанія "Газпром" навмисно намагається накопичувати та поставляти найменшу кількість газу, наскільки це можливо. Коли ціни на газ та попит на нього злетіли, це дуже дивна поведінка для компанії», - заявила фон дер Ляєн.

За її словами, Європейський Союз має диверсифікувати як постачальників, так і власні джерела енергії. Ця робота вже проводиться за допомогою партнерів та друзів ЄС у всьому світі.

Читайте також: Європа шукає шляхи диверсифікації поставок джерел енергії через дії РФ – фон дер Ляєн

«Сьогодні я можу сказати, що навіть у випадку повного переривання постачання газу з Росії ми вже на «безпечному боці» цієї зими. В середній та у тривалій перспективі ми подвоїмо частку поновлюваних джерел (в енергетичному балансі – ред.) – сонця, вітру, гідроенергії, «зеленого» водню, - і це посилить стратегічну незалежність Європи в енергетиці», - наголосила президент Єврокомісії.

Як повідомлялося, у Мюнхені проходить конференція з безпеки, яка є одним з ключових аналітичних форумів для обговорення загроз та викликів, що постають перед континентом у цій сфері. Однією з ключових тем для обговорення цього року є військове нарощування Росії вздовж кордонів України та наслідки цих дій для всієї системи європейської та євроатлантичної безпеки.

Читайте також: Євросоюз впорається у разі скорочення постачання газу з Росії - фон дер Ляєн

Участь у Мюнхенській безпековій конференції візьме Президент України Володимир Зеленський.

Фото: EPA-EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-