Перший транш від ЄС у 600 мільйонів євро Україна може отримати в березні - Мінфін

Перший транш від ЄС у 600 мільйонів євро Україна може отримати в березні - Мінфін

Укрінформ
Перший транш кредиту макрофінансової допомоги від Європейського Союзу обсягом в 600 млн євро Україна може отримати вже наприкінці березня чи на початку квітня цього року.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді сказав міністр фінансів Сергій Марченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відповідь ЄС у готовності підтримати Україну, надавши 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги, є безпрецедентно швидкою. Перший транш такої допомоги становитиме 600 млн євро. Ми сподіваємось отримати ці кошти наприкінці березня - на початку квітня", - сказав Марченко.

За його словами, другий транш від ЄС Україна отримає після виконання узгоджених сторонами короткострокових заходів щодо запровадження структурних реформ, над якими зараз працюють команди Єврокомісії та Міністерства фінансів.

Читайте також: МВФ планує відправити оціночну місію в Україну в І кварталі

Як повідомлялося, 11 лютого Рада постійних представників ЄС на рівні послів підтримала пропозицію Єврокомісії надати Україні додаткову надзвичайну макрофінансову допомогу в обсязі 1,2 млрд євро.

Нова надзвичайна макрофінансова допомога надається у відповідь на геополітичну напруженість навколо України, що мала шкідливий вплив на її економіку та фінансову стабільність.

Надзвичайна макрофінансова допомога надається на 12 місяців і складатиметься з двох траншів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-