МВФ планує відправити оціночну місію в Україну в І кварталі

МВФ планує відправити оціночну місію в Україну в І кварталі

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд стежить за розвитком ситуації в Україні та планує проведення другого перегляду програми кредитування Stand-By в першому кварталі нинішнього року.

Про це заявив у четвер під час брифінгу в Вашингтоні директор пресофісу МВФ Джеррі Райс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Виконавча рада затвердила в листопаді графік для двох траншів, що залишилися за програмою МВФ для України», – нагадав представник Фонду.

Він зазначив, що за цим розкладом початок роботи оціночної місії МВФ для другого перегляду в Україні «очікується в першому кварталі нинішнього року» за умови досягнення достатнього прогресу на виконання цілей програми.

«Отже, дискусії продовжуються», – підсумував Райс.

Він також пообіцяв, що як тільки рішення про початок роботи місії в Україні буде прийняте, представництво Фонду в Києві офіційно повідомить про це.

Читайте також: МВФ погіршив прогноз глобального зростання економіки на 2022 рік

Крім того, представник Фонду запевнив, що МВФ уважно стежить за розвитком ситуації в Україні та «має сподівання, що напруження послабиться».

Як повідомляв Укрінформ, у червні 2020 року МВФ запустив програму кредитування України, яка передбачала виділення 5 млрд дол. та була розрахована на 18 місяців. Перший транш у розмірі 2,1 млрд дол. був наданий одразу. У листопаді минулого року Виконавча рада МВФ продовжила термін дії програми до кінця червня нинішньому року. Тоді ж було прийняте рішення про виділення другого траншу в розмірі близько 700 млн дол. 

Міністр фінансів України Сергій Марченко на початку цього тижня висловив сподівання, що наступна місія МВФ розпочне роботу вже ближчим часом в Україні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-