За роки військової агресії Україна втратила $280 мільярдів

За роки військової агресії Україна втратила $280 мільярдів

Укрінформ
За оцінками міжнародних експертів, Україна втратила від окупації територій сходу та Криму близько 280 млрд дол. у вигляді втраченого ВВП у період 2014 - 2020 років.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді сказав міністр фінансів Сергій Марченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми живемо в умовах російської агресії вже восьмий рік. За оцінками міжнародних експертів, за всі роки військової агресії Україна втратила від окупації територій Донбасу та Криму близько 280 млрд дол. у вигляді втраченого ВВП за 2014 - 2020 роки", - сказав Марченко.

Він зазначив, що геополітична напруженість навколо ескалації на кордонах вплинула на сприйняття інвесторами суверенного боргу України; це призвело до погіршення котирувань єврооблігацій України на зовнішніх ринках та до зменшення портфеля нерезидентів в українських ОВДП.

Читайте також: Україна веде активні перемовини про міжнародну фінансову підтримку – Марченко

Марченко зазначив, що портфель нерезидентів в українських ОВДП скоротився приблизно на 14 млрд грн.

"Частка ОВДП, якою володіють іноземні інвестори, скоротилася з 10 до 8%", - зауважив Марченко.

Читайте також: На боротьбу з COVID-19 держава витратила 130 мільярдів - Марченко

Як повідомляв Укрінформ, на початку січня 2022 року нерезиденти почали активно скорочувати свій портфель гривневих ОВДП, що позначилося на курсі національної валюти. За січень офіційний курс гривні до долара знизився на 4,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-